Un luogo di “Parmigianità” che espone tutti gli anni e profuma di Parma
Nel passeggiare in via Garibaldi verso via Mazzini, precisamente in piazzale della Steccata, troviamo il monumento a Francesco Mazzol
Nel parlare con l’amico Pietro, mi ha detto che l’idea di questa mostra di “Profumo di Parma”, come l’ho definita io, è nata da alcuni Maestri produttori e commercianti di Parma, frà i quali Silvano Romani e Maurizio Setti, che co
(Testo giallo dialetto Parmigiano)
Un sìt äd “Parmigianitè” ch’ l’éspònna tutt j àni e al profùma äd Pärma
In-t-al pasegiär in via Garibäldi vérs via Mazìni, precizamént in pjasäl ädla Stecäda, catémma al monumént a Francesco Mazzola, al "Pramzanén", a l’ombra äd còl monumént chì, a gh’è dò fontàni indò a ‘n vén mìga fóra äd l’ àcua da socuànt àni, però in-t-i àni indrè j han cavè la sèj a tant Pramzàn e vizitatór ädla nòstra Pärma. In-t-i ùltm’ àni in-t-i méz d’ otòbbor e novémbor in cla pjasa picén’na chì, a vén costruì ‘na salumerja provisòria indò a vén espòst i prodòtti caraterìsstich äd Pärma. Pròprja in chi gióron chì intànt ch’ a pasäva con mè mojéra a’m són fermè par vizitär e comprär socuànt prodòtt. J ho catè al bànch di salùm Pédor Bedùss, amìgh äd vécia däta, consù da tutt i comerciànt d’alimentär äd Pärma p’r avér gestì con d’j
In-t-al parlär con l’amìgh Pédor, al m’à dìtt che l’idéa äd cla mòsstra äd “Profumo di Parma” chì, cme l’ho definìda mi, l’é nasùda da socuànt Méstor produtór e comerciànt äd Pärma, frà i cuäj Silvàn Romàn e Maurjsio Setti, ch’ a conòss dai prìm àni 70, väl a dìr da cuand j éron ancòrra ragasén. Silvàn m’al ricòrd insèmma al fradél Ugo, che adésa al gestìssa al famóz ristorànt “da Romn” in-t-al Cmón äd Torìl, cuand l’éra in-t-la botéga dal pädor Severén in-t-l’àngol ädla costrusjón ädla Ròca äd San Làzor, un po’ pù avant
(Tgnèmmos vìsst)
(Pramzàn dal sas)
Nessun commento:
Posta un commento