“
La Maja Crozäda”
CLICCA SOTTO
Ascolta e scarica l'audio dell'interpretazione da parte di Enrico Maletti
La Maja Crozäda”
CLICCA SOTTO
Ascolta e scarica l'audio dell'interpretazione da parte di Enrico Maletti
(Testo in italiano)
La prima maglia rimane la
classica con croce nera su sfondo bianco, la novità è la seconda maglia, croce
bianca su sfondo nero, la terza a righe orizzontali giallo blu, ritorno alla
maglia del periodo prè crak “Parmalat”. Il Parma ha presentato le nuove maglie
per la stagione 2012/2013.
Qui sotto pubblichiamo la
famosa poesia di Bruno Pedraneschi “La
Maja Crozäda” tratta dal libro “La vrìss ésor poezia”, Azzali Editori 1995, per
la trascrizione dialettale di Enrico Maletti
(Testo in dialetto parmigiano)
Presentädi il nóvi majj dal
Pärma stagjón 2012/2013. Par Parmaindialetto còlla clasica con cróza nigra su
sfond bjanch l’è “Sacra”, La Maja Crozäda.
La prìmma maja l’é sémpor
la clasica con cróza nigra su sfond bjanch, la novitè l’é la
seconda maja, con cróza bjanca su sfond nigor, la térsa a righi orizontäli giäldi
e blu, ritoron ala maja dal period prè crak “Parmalat”. Al Pärma l’à prezentè
il nóvi majj par la stagjón 2012/2013.
Chì sotta publichèmma la famoza poesia äd Bruno Pedranèssch “La Maja Crozäda” trata dal lìbbor “La vrìss
ésor poezia”, Azzali Editori 1995, par la trascrisjón dialetäla 'd Richén Malètt.
La Maja Crozäda
Cuand j àn ditt che la Crozäda
l’è ‘na maja scalognäda,
j àn volsù sarcär ‘na scuza
par diféndros da st’ acuza:
j àn volsù sarcär ‘na scuza
par diféndros da st’ acuza:
äd zugär ala fén ‘dla stmana ,
solamént par l’amor ‘dla grana.
Mo che maja, mo che braghètti!
Él gnu un zógh par dil donlètta?
Mi v’al diggh ch’à l’ò
portäda
p’r al compéns ‘d ‘na cuälca psäda:
s’a n’ gh’é grénta, s’a n’ gh’é cór,
méj cambjär i zugadór!!!
p’r al compéns ‘d ‘na cuälca psäda:
s’a n’ gh’é grénta, s’a n’ gh’é cór,
méj cambjär i zugadór!!!
(Il disegno di Cristina Cabassa è tratto dal libro "La vrìss ésor poezia" di Bruno Pedraneschi, Azzali Editori. Poesie in dialetto parmigiano.
Nessun commento:
Posta un commento