P’r i otànt’àni äd Bèrto Miclòtt. P’r j amìgh “Baracón”
A Ròmma i dìzon d’avér’gh avù “l’Albertone” Nasjonäl. I Pramzàn i gh’àn “L’Albertone” Internasjonäl.
Bón complean a un Pramzàn dal sas, “un gran bón ragas”. Avguri “Baracón” da Enrico Maletti, par tì “Richén”.
Inoltre Parmaindialetto pubblica la poesia “La Riceta”, scritta da Fausto Bertozzi parecchi anni fa e dedicata ad Albero Michelotti.
La ricéta
Äd forsa: cme gh'n’ à un mur ädla Nonsjäda;
dal cór: tant molzén cme 'l fuss fat äd pjén;
coràg’: äd còll spontè in-t-na baricäda;
po' un sprición äd s’ciùmma cme gh'à al nòstor vén...
Càta po' su i pu béj äd tutt i fjór
ch’ a gh'é da San Fransèssch ai du Pavlòt,
po' armes’cia, cuàta tutt cme n'alvadór
e 't gh'é l'impast drovè par fär Miclòt.
La ricéta
Äd forsa: cme gh'n’ à un mur ädla Nonsjäda;
dal cór: tant molzén cme 'l fuss fat äd pjén;
coràg’: äd còll spontè in-t-na baricäda;
po' un sprición äd s’ciùmma cme gh'à al nòstor vén...
Càta po' su i pu béj äd tutt i fjór
ch’ a gh'é da San Fransèssch ai du Pavlòt,
po' armes’cia, cuàta tutt cme n'alvadór
e 't gh'é l'impast drovè par fär Miclòt.
(Fausto Bertozzi)
Nelle Foto; 1) foto di Anna Rita Melegari, Claudio Rinaldi autore del libro "dirige Michelotti da Parma", e Alberto Michelotti mentre abbraccia Enrico Maletti,
2) Un brindisi fra Alberto Michelotti e Enrico Maletti
2) Un brindisi fra Alberto Michelotti e Enrico Maletti
Nessun commento:
Posta un commento