PARMAINDIALETTO Tv

lunedì 22 agosto 2011

Continua la serie delle ricette di "Parmaindialetto". Oggi; Sälsa par ròst. La salsa per gli arrosti

(Testo giallo dialetto Parmigiano)


Sälsa par ròst


Ingredjént:
Fónd äd cotùra dal ròst, méz bicér d’àcua, un pomm-da-téra, tri cuciär d’azèjj, óv e säl.

Filträr e zgrasär al fónd äd cotùra dal ròst, mèttrol in-t-na dgàma, mètt’r insèmma al pomm-da-téra tajè a fètti, l’àcua, l’azèjj, fär cózor adäzi par cuìnndoz minùd e mezdär de spèss. Tirär via dal fógh e pasär tutt in-t-al schìssa pomm-da-téra, zontär al giäld äd l’ óv crud. Compagnär al ròst con cla sälsa chì.
(Testo blu in Italiano)
Salsa per gli arrosti


Ingredienti:
Fondi di cottura dell’arrosto, mezzo bicchiere d’acqua, una patata,tre cucchiai di aceto uovo e sale.

Filtrare e sgrassare il fondo di cottura dell’arrosto, metterlo in un tegame, mettere insieme la patata tagliata a fette, l’acqua, l’aceto, far cuocere adagio per quindici minuti, mescolare spesso. Togliere dal fuoco e passare il tutto in uno schiacciapatate, aggiungere il tuorlo d’uovo crudo. Accompagnare l’arrosto con questa salsa.


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